Wie zijn wij

Dagelijks bestuur

Martijn Spithoff (Voorzitter)

Op 1 april 2016, nee het is geen grap, doet Martijn Spithoff zijn grootste financiële investering tot op dat moment; hij schrijft zich in bij de Kamer van Koophandel. Hij besluit  de stoute schoenen aan te trekken. Met, zoals hij het zelf zegt: ’geen plan’, is het dan zover; Martijn is zelfstandig ondernemer.

Theatertechniek, geluid en licht, dat is het wat hij als freelancer en oproepkracht doet.

 • In de Tramwerkplaats in Winschoten regelt hij het licht en geluid bij congressen, voorstellingen en raadsvergaderingen. 
 • Maar ook festivals en events als ‘het Middeleeuws festival’ in het Stadspark verzorgt hij.
 • Wanneer de Tramwerkplaats in andere handen over gaat, neemt hij de complete theatertechniek over en is Martijn de aangewezen persoon die de techniek regelt in de Harbour JazzClub in Winschoten. Ook voor bijvoorbeeld uitvaarten
 • De volgende stap in zijn carrière is bijzonder, het begint bij de uitreiking van de diploma’s van het Dollard College. De moeder van zijn vriend heeft een emotioneel verzoek. Haar vader en opa van zijn vriend, is ernstig ziek en zijn ultieme wens is de uitreiking van het diploma van zijn kleinzoon mee te maken. Omdat er in de zaal geen ruimte is voor een bed, trekt Martijn alle techniek uit de kast en verzorgt een live-stream, zodat opa dit moment kan meemaken. De volgende dag overlijdt hij. Dit is de start van een nieuwe ontwikkeling en uitdaging voor Martijn, die een onderzoek begint samen met een vriend die ICT studeerde. Anderhalf jaar later staan ze samen aan het begin van een nieuwe fase. Doorgroeien, in een andere markt: die van live-streaming en al zijn mogelijkheden.

Rick Lindeboom (Penningmeester)

Op zijn 18e was Rick al in de weer met projecten voor randgroepjongeren, waaronder binnen de stichting de Bommel in Amsterdam. Vervolgens loopt zijn carrière uit op een 20 jarig beheer van Coffeeshop/ breakfastbar Pink Floyd in onze hoofdstad.

 •  Na een verhuizing naar het mooie noorden is Rick beheerder van een strandkiosk aan het Pageplas in Stadskanaal en eigenaar van een broodjeszaak.
 •  In 2017 vindt hij zijn ‘ding’ in het organiseren van evenementen in het Oldambt (hq-events).
 •  Hij start met het initiatief ‘de raad van inspiratie’ waarin cultuurverbreiding in de regio het doel is.
 • initiatiefnemer Muziek- en Cultuur cafe Mazzo.
 • Rick werkt met diverse organisaties en zijn netwerk is inmiddels flink uitgebreid

Ralph de Vries (Secretaris)

Als klein ventje air guitar spelend op muziek van Normaal, luisterend naar Soul en oude Rock ’n Roll van zijn vader was de basis snel gelegd. Muziek zat al vroeg diep

geworteld in zijn hart. Uiteindelijk op 13-jarige leeftijd werd, en is nog steeds, drummen zijn ding. Eerst in een schoolbandje en daarna het serieuzere werk…

 • 1996 – 2001: Drummer bij The Wounded. Optredens gedaan door heel Nederland en België op grote festivals en met diverse bekende bands. In 2000 de finale bereikt van de Grote Prijs van Nederland.
 • Diverse opnames, van demo tot amateur live albums en 2 officiële albums dankzij een platencontract. Met 1 officiële single/videoclip die regelmatig te zien was op t.v. zenders als TMF en The Box.
 • 2002 – 2010: Diverse projecten als drummer, zanger, tekstschrijver en producer. Een aantal radio interviews en optredens regionaal gedaan.
 • 2011 – heden: Mede oprichter, drummer, mede songwriter en producer van de band LOCO-MOTIVE.