Doelstellingen van SOAP

Sinds medio 2018 is een club enthousiaste liefhebbers van muziek en podium- kunsten bezig geweest met het vormen en verenigen van ideeën om jong en oud in het Oldambt een podium te bieden, in de ruimste zin van het woord.

De stichting heeft tot doel om alle lagen van de Oldambtster bevolking, van jong tot oud, te steunen in hun ontplooiing, ontwikkeling, verbeelding, vertolking en exploitatie van hun talent en/of belangstelling. Denk hierbij aan het gebied van muziek, theater, kunst, schrijven, poëzie en multimedia. Een laagdrempelig podium dat de bevolking (als vertolker en publiek) verbindt. En dat zorgt voor verbinding met professionele partijen die op de genoemde gebieden actief zijn. Een podium voor talent, maar ook een podium voor bestaande (amateur) bands en professionals.

Niet alleen voor muziek maar ook voor andere vormen van (podium) kunsten, zoals cabaret, kleinkunst, toneel etc. Kortom, alles wat zich leent voor vertoning aan publiek. SOAP bestaat uit o.a. kunstenaars, muzikanten, evenement organisatoren, programmamakers, mensen uit de techniek (geluid en licht). Mensen die weten wat er speelt en iets kunnen bieden. Dus niet alleen liefhebbers maar ook uitvoerenden die graag hun ervaring en kennis willen delen. 

SOAP wil deze doelstelling kracht bij zetten door middel van het ondersteunen en mede organiseren van diverse projecten en activiteiten (evenementen, festivals, workshops, oefensessies etc.) in Oost Groningen. Dit in samenwerking met professionele partners (zoals Cultuurhuis de Klinker, lokale horecaondernemers, organisatoren, lokale radio-/tv zenders en muziekscholen.) Uiteraard bij voorkeur met partijen uit de regio, zodat het mes aan twee kanten snijdt: van, door en voor de samenleving.